Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Κελέτσης στο ArmyVoice : “Μη αποδεκτή χωρητικότητα τα 1500 άτομα από την κοινωνία του Έβρου”

*Το άρθρο και η συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκαν στο www.armyvoice.gr

Κελέτσης για ΚΥΤ Φυλακίου στο Armyvoice: Μη αποδεκτή χωρητικότητα τα 1500 άτομα γιατί υπάρχει επιβάρυνση της περιοχής διαμηνύει στον Νότη Μηταράκη

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη

Το βάρος πρέπει να δοθεί στην πρόσληψη προσωπικού για να ενισχυθούν οι έλεγχοι και να μπορούν να αποσυμφορηθούν γρήγορα τα κέντρα ταυτοποίησης στον Έβρο, υποστηρίζει μιλώντας στο Armyvoice.gr ο βουλευτής ΝΔ Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

Ο κ. Κελέτσης εξηγεί ότι έχει ήδη επισκεφθεί τον κ. Μηταράκη μετά από μια σειρά συναντήσεων που έκανε με φορείς του Έβρου για να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει ενσκύψει στον Έβρο με το ΚΥΤ Φυλακίου.

Ο κ. Κελέτσης αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού μετανάστευσης Νότη Μηταράκη στον Έβρο, τον καλεί να αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό των 1500 ατόμων που προβλέπει η σχετική απόφαση και παράλληλα να ενισχύσει τα κέντρα με προσωπικό ώστε να ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία ταυτοποίησης και να μην απαιτείται η παραμονή των προσφύγων και μεταναστών για μακρό χρονικό διάστημα σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή.

Μπορεί κάποιοι να θεώρησαν ότι με μια επιστολή έλυσαν το θέμα, ωστόσο φαίνεται ότι είναι υπαρκτό και αναζητείται λύση.

Όπως μάλιστα επισημαίνει εκτιμά ότι ο κ. Μηταράκης άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα και φάνηκε ότι υπάρχουν περιθώρια να δοθεί κάποια λύση. Όλα βεβαίως θα κριθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ακούστε τη συνέντευξη στο www.keletsis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου