Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας» – Ευτυχώς δε κατάφερε να ελέγξει τους θεσμούς



Αθήνα, 14.07.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας» 
– Ευτυχώς δε κατάφερε να ελέγξει τους θεσμούς


    Στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Έβρου και Πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Κελέτσης.

    «Ο κ. Νίκος Παππάς δεν απάντησε, για δεύτερη φορά, επί της ουσίας. Δεν ειπώθηκε τίποτα για την ταμπακιέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία δε κατάφερε να ελέγξει τους θεσμούς. Στόχος τους ήταν η άλωση των ΜΜΕ, ο έλεγχος της ενημέρωσης και το στήσιμο δικού τους καναλιού», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής.

    Ο Βουλευτής Έβρου, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στα sms που αντάλλαξαν ο πρώην Υπουργός και ο μάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας. Μηνύματα ενδεικτικά της σχέσης, του ύφους και του περιεχομένου της επικοινωνίας μεταξύ των δυο ανδρών. Κάποια από αυτά που παρέθεσε ο Σταύρος Κελέτσης, ανέφεραν : «Νίκο μου, λεβέντη μου και καμάρι μου. Αν δε μιλήσουμε είμαι βέβαιος ότι δε θα υπάρξει αποτέλεσμα. Οι μέρες πέρασαν, άρα εγγυητική δε θα υπάρχει».

    Σε ότι αφορά στην πρόταση του πορίσματος, αναφορικά με τη δίωξη στον πρώην Υπουργό, ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής δήλωσε : «Από την κατάθεση των μαρτύρων και τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία που αφορούν την παράβαση καθήκοντος από την πλευρά του πρώην Υπουργού. Προέκυψαν ακόμη και ενδείξεις και για την τέλεση της δωροδοκίας. Πλην όμως, επειδή κρίναμε υπεύθυνα ότι δεν ήταν σε τέτοιο ισχυρό βαθμό ώστε να οδηγήσουμε έναν πρώην Υπουργό στο εδώλιο για μια κακουργηματική Πράξη, γι’ αυτό και περιοριστήκαμε στην πρόταση μας να ζητάμε τη δίωξη, μόνο για το πλημμέλημα της Παράβασης Καθήκοντος».

    Συνοψίζοντας ο Βουλευτής ανέφερε πως η Επιτροπή έκανε ευσυνείδητα τη δουλειά της, ζητώντας από τους συναδέλφους του να υπερψηφίσουν το πόρισμα με μοναδικό σκοπό να διαφυλάξουν τη δημοκρατία και το πολιτικό μας σύστημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου