Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός...

 
 Πάνε πια οι καλές εποχές με τον Τσίπρα σούπερ σταρ στην ΔΕΘ. Που είναι εκείνοι οι καιροί, όταν έσχιζε τα μνημόνια, εξήγγειλε το "Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης", τη διαγραφή του χρέους ή τα παράλληλα Προγράμματα; Όλα αυτά τα κατάπιαν τα δικά του μνημόνια... Αυτή τη  φορά ο Πρωθυπουργός ήταν σκιά του εαυτού του. Κυριολεκτικά γυμνός. Και τη γύμνια του προσπάθησε να κρύψει ρίχνοντας πάνω του πρόχειρα και ευκαιριακά, όπως κάνει για όλα συνήθως,  τον μανδύα του "εγγυητή των επενδύσεων"!
Όμως το "φιλοεπενδυτικό" κλίμα δεν είναι θέμα εξαγγελιών. Ήδη μεγάλες επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, αιολικά πάρκα και άλλες, καθυστερούν επικίνδυνα λόγω κακών κυβερνητικών χειρισμών και γραφειοκρατίας, με κίνδυνο να χαθούν. Την ίδια ώρα ξένοι επενδυτές ανακοινώνουν ότι εγκαταλείπουν τη χώρα. Αλλά πώς να μιλά κανείς για νέες επενδύσεις και στο χώρο των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων που πάντοτε αποτελούσαν  τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, όταν οι ήδη υπάρχουσες ασφυκτιούν από την υπερφορολόγηση, την έλλειψη ρευστότητας και με ένα κράτος εχθρικό απέναντί τους;
Το επενδυτικό κλίμα δημιουργείται μόνο με κατάλληλες προϋποθέσεις. Μείωση της φορολογίας, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, φιλικό κράτος απέναντι στον πολίτη με λιγότερη γραφειοκρατία, εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών. Μόνο συγκεκριμένες πολιτικές μπορούν να φέρουν επενδύσεις και όχι οι λεκτικές "εγγυήσεις" του κ. Τσίπρα. Τα ψέματα πια τελείωσαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου