Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Στις Βρυξέλλες για την 5η συνάντηση της ΜΟΚΕ της EUROPOL ο Σταύρος Κελέτσης





Αλεξανδρούπολη, 23.09.2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σταύρος Κελέτσης στη Μικτή Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της EUROPOL, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες


Στην εθνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 5η συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελέγχου της EUROPOL,μετέχει ο βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης, μαζί με τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο της ΝΔ και τον κ. Γιάννη Ραγούση του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, και σ’ αυτήν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ε.Ε. και του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Μικτή Κοινοβουλευτική Ομάδα Ελέγχου της EUROPOL είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού επιβλέπει και ελέγχει το έργο της Europol.

Η 5η συνάντηση, που διεξάγεται με την ευθύνη της Φινλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. πρόκειται να ασχοληθεί με σημαντικά θέματα - που αφορούν ιδιαίτερα την Ελλάδα - όπως το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, η συνεργασία μεταξύ EUROPOL, FRONTEX και Τουρκίας καθώς επίσης η αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η αναθεώρηση του Εσωτερικού Κανονισμού της ΜΟΚΕ.

Σ’ αυτήν οι βουλευτές της ελληνικής αντιπροσωπείας αναμένεται να κάνουν παρεμβάσεις προβάλλοντας τις ελληνικές θέσεις και υπερασπίζοντας τα εθνικά συμφέροντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου