Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Kolotumba!



     Από χθες που το διάβασα στο διαδίκτυο δηλώνω ως Έλλην εθνικά υπερήφανος! Ποιος το περίμενε δίπλα στις αρχαίες ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται διαχρονικά ως διεθνείς όροι όπως οι λέξεις democracy, philosophy, economy, ecology, history και τόσες άλλες παρατίθεται πλέον ακόμη μία. Η λέξη "kolotumba"... Κι αυτό χάρη στον Πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα!
Την χρησιμοποιεί, και την αναλύει  ως "πολιτικό όρο" παρακαλώ , η ισπανική εφημερίδα El Pais θέλοντας να περιγράψει την μεταστροφή του Προέδρου της Καταλονίας Puigdemont. Ξέρετε αυτού που με ένα παράνομο δημοψήφισμα κόντεψε να βάλει σε κίνδυνο την ενότητα ενός ολόκληρου λαού και τώρα προσπαθεί να τα μαζέψει. "Kolotumba" λέει η   El Pais "είναι ένας πολιτικός όρος που σημαίνει στροφή 180 μοιρών . Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αλέξις Τσίπρας έκανε αυτή τη λέξη διάσημη, αφού οδήγησε τη χώρα σε δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν γίνεται αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ. Παρότι η πλειονότητα ψήφισε «όχι», ο ίδιος κατέληξε να κάνει το αντίθετο από αυτό που ζήτησε ο λαός και ζήτησε τρίτο πακέτο βοήθειας."
Α, ρε Alexis τι μεγαλεία είναι αυτά; Περίμενες ποτέ το όνομά σου να γραφτεί με χρυσά γράμματα δίπλα σ' αυτό ενός Πλάτωνα, ενός Αριστοτέλη, ενός Περικλή; Αλλά κι ενός Puigdemont... Δυστυχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου